ÇUKUROVA ELEKTRİK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ

OKULUMUZUN VİZYONU :

Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı yurttaşlık bilincine sahip meslek ahlakını ön planda tutan bölgemizdeki işgücü piyasasının istediği en nitelikli bireyleri yetiştirmek.
.
      OKULUMUZUN MİSYONU :

Öğrenmeyi öğrenmelerini sağlamak eğitimde kaliteyi ön plana çıkarmak bütün öğrencilerimizin mesleki ve teknik eğitimde gelişen teknolojiye uyumlu, teknik elemanlar yetiştirmek

OKULUMUZUN TARİHÇESİ :

1986 Yılında Çukurova Elektrik A.Ş. ile yapılan protokol ile okulumuzun temeli atılmıştır. Okulumuzun arsası 18740m2 olup, 6320m2 si derslik, spor salonu ve idari bina 3680m2 si atölye ve laboratuar olmak üzere toplam 11250m2 si kapalı alandır.

Binaların inşaatı, Çukurova Elektrik A.Ş. tarafından o tarihte yaklaşık 3.000.000.000.TL. Harcanarak yapılmış olup, Milli Eğitim Bakanlığına hibe edilmiştir.

02 Temmuz 1988 tarih 420/9415 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile
             1988-1989 Öğretim yılında Anadolu Teknik Lisesinin Elektrik, Elektronik ve Bilgisayar,
             Endüstri Meslek Lisesinin Elektrik bölümü eğitim-öğretime başlamıştır.
             1989-1990 Eğitim-Öğretim yılında Teknik Lise Elektrik Bölümü,
             1991-1992 Eğitim-Öğretim yılında Anadolu Meslek Lisesi Elektrik, Elektronik ve Bilgisayar bölümleri,
             1992-1993 Eğitim-Öğretim yılında Endüstri Meslek Lisesi Elektronik bölümü eğitim-öğretime açılmıştır.
             2003-2004 Eğitim-Öğretim yılında Teknik Lise Elektronik bölümü eğitim-öğretime açılmıştır.
             2004-2005 Eğitim-öğretim yılı Anadolu Teknik Lisesi Bilgisayar (Yazılım) bölümü eğitim-öğretime açılmıştır.

Bugüne kadar okulumuzdan;
            Endüstri Meslek Lisesinden 5545 öğrenci mezun olmuştur.
            Anadolu Teknik Lisesinden 327 öğrenci mezun olmuştur.
            Anadolu Meslek Lisesinden 1879 öğrenci mezun olmuştur.
            Teknik Lisesinden 552 öğrenci mezun olmuştur.
Okulumuzdan bugüne kadar toplam 8303 örgenci mezun olmuştur.

Halen okulumuz Eğitim Öğretime 1787 öğrencisiyle 1 Müdür, 1 Müdür Başyardımcısı,  6 Müdür Yardımcısı,      2 Alan Bölüm Şefi,  3 Atölye Laboratuar Şefi 10Atölye Şefi, 1 Memur, 2 Teknisyen ve 3 Hizmetli  olmak üzere 29 idari kadro; 93 Kadrolu 3 geçici görevli olmak üzere 117 öğretmen ile EĞİTİM-ÖĞRETİM faaliyetine devam etmektedir.

OKULUMUZDA MEVCUT ALAN VE DALLAR:

ANADOLU TEKNİK LİSESİ:

1- BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALAN;
           a- Ağ İşletmenliği
           b- Veri Tabanı programcılığı
      2- ELEKTRİK – Elektronik TEKNOLOJİSİ ALANI;
           Güvenlik Sistemleri

TEKNİK LİSE:

ELEKTRİK – Elektronik TEKNOLOJİSİ ALANI;
           a-Endüstriyel Bakım Onarım
           b-Güvenlik Sistemleri

ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ:

ELEKTRİK – Elektronik TEKNOLOJİSİ ALANI;
           a-Bobinaj
           b-Büro Makineleri Teknik Servisi
           c- Elektrik Tesisatları ve Pano Montorlüğü
           d-Görüntü ve Ses Sistemleri
           e-Haberleşme Sistemleri
           f- Yüksek Gerilim Sistemleri

OKULUMUZA KAYIT BAŞVURUSU:

ANADOLU TEKNİK LİSESİ: İlköğretim den sonra yapılan SBS sınavı sonuçlarına göre öğrenci alır, bu sınavda tercih ettiği alanda eğitimine başlar ve 9 Sınıfta Yabancı Dil ağırlıklı olmak üzere 4 yıl eğitim yapılır, 10 sınıfın sonunda dal seçimi yapılır.

TEKNİK LİSE: Genel Liseler ile Mesleki ve Teknik Orta Öğretim kurumlarının 9’uncu sınıfını birinci ders yılı sonunda başarmış olması şartı ile beraber   Dil ve anlatım, matematik, fizik ve kimya derslerinden başarılı olması ve bu dört dersin ortalaması en az 3,00 olması
durumunda öğrenci Teknik Liseye geçmeye hak kazanır.

ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ:İlköğretimden sonra Öğrenci internet üzerinden  Mesleki Teknik Eğitim Okullarıyla ilgili on adet tercih yapmaktadır. Tercihler sonunda diploma puan durumuna göre, mesleki teknik eğitim okullarına yerleştirilmektedir .

solglasogon ray ban
solbriller